A pályázattal az IFK a Római Parttal kapcsolatos víziókat, a városon belüli, távoli jövőben betöltött szerepét és funkcióját szeretné felmérni egyetemi diákok, a jövő szakembereinek mozgósításával.

„Ezzel az ötletbörzével lehetőséget szeretnénk nyújtani olyan egyetemi hallgatóknak, akiket aktívan foglalkoztat Budapest és a Római Part jövőképe, és akik nyitottak arra, hogy egy komplex témát magas színvonalon vitassanak meg, valamint bekapcsolódjanak egy minden kötöttséget nélkülöző kreatív pályázati csapat munkájába” – mondta Takács Ernő, a pályázatot kiíró Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

Az ötletbörzét szeptember 24-én írta ki az IFK, a pályaműveket 2013. november 4-ig várják, győztest pedig 2013. november 20-án hirdetnek egy gálavacsorán, amelyen jelen lesznek az ingatlanszakma legjelentősebb szereplői.

A nyertes pályaművet kiválasztó bíráló bizottság tagjai: a jelenleg felkérés alatt lévő Finta Sándor főépítész, Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke, Szerdahelyi-Németh Klára a Magyar Urbanisztikai Társaságtól, Ongjerth Richárd szociológus, Varga-Ötvös Béla várostervezési közgazdász, Tihanyi Dominika tájépítész, valamint az IFK képviseletében Horváth Emese és Kocsány János.

Az egyesület az ötletpályázat győztesét pénzjutalomban részesíti, a nyertes használhatja az IFK által adományozott „IFK Talentum 2013 ”címet, valamint lehetőséget kap arra, hogy pályaművét a szélesebb nyilvánosság előtt is bemutathassa.

A teljes pályázati kiírás megtekinthető az IFK weboldalán.

 

Zempléni Kommunikáció