Az AVEC Akcelerátor Program elnök-vezérigazgatója Oszkó Péter, üzletfejlesztési igazgatója Málnay Barnabás, az MMKlaszter operatív vezetője.

A program az induló cégek teljes életciklusát végig tudja kísérni: szakmai, üzleti, és tőkeigényeiket kielégítve, az MMKlaszter pedig kapcsolatrendszerével, mentorhálózatával és a projektek termékké alakításában szerzett tapasztalatával tud hozzájárulni a kezdeményezés sikeréhez. Az innovációs értéklánc Magyarországon közel sem teljes: mind befektetői, mind vállalkozói oldalon sokat kell még fejlődni ahhoz, hogy Budapest felkerüljön a világ startup térképére. Ezt hivatott katalizálni az ország meghatározó kockázati tőkealapjainak és egyik legrangosabb szakmai szervezetének összefogására épülő AVEC akcelerátor program.

Évente több száz új startup ötlet születik Magyarországon, és a befektetői oldalon is folyamatosan nő a kihelyezhető tőke: a Jeremie I-IV. alap által 131,7 milliárd forint áll a cégek rendelkezésére. Oszkó Péter, az AVEC elnök-vezérigazgatója szerint az üzlet- és termékfejlesztéshez szükséges tudás hiánya jelenleg még komoly akadályt jelent, és a jogi-szabályozási környezet, illetve a bonyolult adminisztráció is hátráltatja az induló vállalkozásokat. Hozzátette, hogy a befektetői oldalon is szükség van a továbbfejlődésre.

Az AVEC Akcelerátor Program a mentorhálózattal támogatott tudásbázis és széles szolgáltatás paletta mellett személyre szabottan hasznos nemzetközi kapcsolatokat is biztosít a startup-cégeknek: jelenleg Budapest mellett San Franciscoban, New Yorkban, Londonban és Tokióban üzemeltet irodát.

 

MTI