A bankcsoport az elmúlt 3 év során több mint 1000 tranzakciót bonyolított le, most pedig új honlapot indított az ingatlanok eladásának támogatására. A lépés oka, hogy az elmúlt időszakban jelentős érdeklődést tapasztal értékesítésre kínált, elsősorban a korábbi években visszavett kereskedelmi és ipari ingatlanjai iránt.


Az új oldalon az egyes ingatlanok típusától függően minden érdemi információ elérhető, legyen szó a területre, méretre utaló adatokról, az ingatlan eredeti funkciójáról és a hasznosítás lehetőségeiről, az övezeti besorolásról, beépíthetőségről, a bérlői információkról vagy az ingatlan eladási áráról.


A csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. az ingatlanpiac jelentős javulását tapasztalja az elmúlt időszakban. A legnépszerűbbnek a fővárosban, valamint Pest megyében található ingatlanok bizonyultak, de jelentősen megnőtt az érdeklődés vidéken is.


Az eladásra kínált ingatlanok között kereskedelmi, szálloda- és vendéglátó-ipari, fejlesztési, ipari vagy iroda, illetve lakó típusú ingatlanok is megtalálhatók. A mai bejelentés szerint a weboldal elindítása hiánypótló lépés volt a banktól.


A honlap szerint az új tulajdonosra váró ingatlanok listáján lakóingatlanok, garázsok, irodák, üzlethelyiségek, raktárak, ipari ingatlanok, fejlesztési területek és hotelek egyaránt szerepelnek.


Az eladó vidéki szállodák hotelek közül a 134 szobás mezőkövesdi Balneo Hotel Zsóri Termál & Wellnessért 1,44 milliárd forint (+áfa) szeretne kapni a bank. Bükfürdőn a négycsillagos, 207 szobás Greenfield Hotel Golf & Spáért 3,485 milliárdot szeretnének kapni. A 184 szobás Velence Resort & Spa-ért a bank 3,7 milliárdot szeretne kapni. A tarcali ötcsillagos, 41 szobás Andrássy Rezidencia Wine & Spa-ért pedig 1,35 milliárdot kérnek. A gödi ötcsillagos, 58 szobás Pólus Palace Hotel Golfpályával együtt 1,506 milliárdért eladó - az egész ingatlan területe 526 ezer négyzetméter.


Budapesten a XIV.kerültben a négycsillagos, 107 szobás Lion's Garden Hotel csaknem 1,7 milliárdba kerül most akciósan, míg a Hárshegyi úton álló négycsillagos, 91 szobás Europa Hotel & Congress Center 1,3 milliárdba, a háromcsillagos, 172 szobás Hotel Rege pedig 1,6 milliárd forintba

 

 

Napi.hu