A Pactera nemzetközi IT-tanácsadó Magyarországon nyitja meg közép-európai központját. Az 1995-ben alapított kínai központú világcég 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat, regionális központtal bír Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában, most a Dorottya Udvarban rendezi be új irodáját.

A Pactera – amely közel 20 éve végez világszínvonalú IT-tanácsadást – hamarosan jelentős fejlesztéseket indít: az első időszakban 100 informatikus alkalmazása a cél, a szakemberek Magyarországról fogják kiszolgálni a cég nemzetközi ügyfeleit. Az új munkatársak felvétele csak a kezdet: az IT-tanácsadó – stratégiájának megfelelően – további bővítést tervez a jövőben.

A Pactera az irodaválasztás kapcsán a kiváló munkakörnyezetet és a nyugodt, pihentető légkört, például a budapesti irodapiacon egyedülálló belső kertet emelte ki. A cég vezetőinek véleménye szerint a Dorottya Udvar a 2002-ben végrehajtott átalakítás után tökéletes helyszíne új, közép-európai központjuknak, ahol a különböző munkakultúrák és tevékenységek hatékonyan támogatják egymást.

„Új irodánk kiválasztásának folyamatában körülbelül 30 irodaházat látogattam meg Budapesten – ezek közül a Dorottya Udvar ajánlja azt a minőséget, logisztikai hátteret, illetve rugalmasságot, amelyek tökéletesen megfelelnek igényeinknek és bővítési terveinknek.” – mondta Antonio Montomoli, a Pactera európai és afrikai régióért felelős alelnöke.

A Dorottya Udvar idén tavasszal kapta meg a BREEAM kiváló („Excellent”) besorolást a működő épületek („In use”) kategóriában. Közép-Európában egyetlen működő irodaház sem kapott ilyen magas minősítést.

 

Catapult