Sikeres éve van eddig a belvárosi irodaháznak; új bérlői és a meglévők hosszabbításának köszönhetően 93 százalékos telítettséget ért el. A prémium elhelyezkedésen kívül a Bank Center üzemeltetőjének modern, környezetbarát szemléletű beruházása is segítette a jó eredményt. Az épület 2013-ban szerezte meg a nemzetközi elismerést jelentő BREEAM In-Use minősítést. Az Asset Rating kategóriában „Good”, a Building Management kategóriában pedig „Very Good” eredményt ért el.

„Egy több éves, ám felújított irodaépület esetében ez Magyarországon egyedülálló teljesítmény, ami igazolja a folyamatos tulajdonosi fejlesztések eredményét” – mondta Gáborjáni-Szabó Gábor, az ingatlan üzemeltetési vezetője.


A tranzakciók – mindenki a Bank Centerben marad

2014-ben eddig 6200 négyzetméteren történt tranzakció, melynek 55 százaléka vonatkozott új bérleti szerződésekre. Ez az éves belvárosi (CBD) irodabérleti tranzakciók 30 százalékát tette ki, miközben a Bank Center csupán a CBD alpiac összterületének 11 százalékát adja.

Idén költözött az épületbe az MRI szolgáltatással is rendelkező Diagnoscan Magyarország Kft., a
GENERALI biztosító pedig a földszinten nyitotta meg legújabb belvárosi kirendeltségét. További új bérlők a Belgravia Wealth Management, valamint a RYAN Tax Services amerikai cég, melynek első magyarországi irodája a Bank Center épületét választotta.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a dallas-i központú RYAN Tax Services a Bank Center-t választotta. Az iroda kiválasztásában szerepet játszott az, hogy az épület az üzleti negyed szívében található, illetve jelentősen segítette a bérbeadást az irodaterületeink új, prémium minőségű kialakítása valamint az épületben elérhető szolgáltatások széles választéka.” – véli Éles Anett, a Bank Center bérbeadási vezetője.Az amerikai cég irodáját a DVM Design tervezte, és a DVM Construction építette ki.

Az épületben több kiemelt bérlő is meghosszabbította szerződését, az AVIS, BC Autómosó valamint a Headquarters Fodrászat.
Ezen kívül a Koszovói Köztársaság Nagykövetsége és a NOGUCHI Porter Novelli költözött épületen belül nagyobb irodába, mindkét irodát a legújabb elvárások szerint építették ki. A Noguchi új modern irodáját a MádiLáncos Studio tervezte.

A Bank Centernek jelenleg 65 bérlője van, amelyek jelentős része multinacionális pénzügyi területen tevékenykedő vállalat és kormányzati szerv.

Budapest legszínvonalasabb irodaháza ügyel arra, hogy folyamatosan bővítse szolgáltatásait. Ennek fényében nyílt meg szeptemberben az új TAMP & PULL kávézó, amelyet a  LAB5 tervei alapján alakítottak ki.
 

Ezen kívül a földszinten csomagküldő szolgálat, autóbérlés, ruhatisztító szalon, szabóság, Nokia bolt, kozmetika szalon, ékszerüzlet, valamint ingatlanközvetítő várja a bérlőket és a látogatókat.

Az irodaház a GLL Real Estate Partners kezelésében van, a bérbeadási és ingatlanüzemeltetési tevékenységét az Avestus Real Estate végzi. 

 

Zempléni Kommunikáció