Nemcsak a tavalyi év zárult eredményesen a Robertson Hungary ingatlan-tanácsadónál, hanem ugyanilyen mozgalmasan indult a 2015-ös év is. Az év első hónapjaiban közel 1000 m2-ren írtunk alá szerződést az Office Garden 1 irodaházban. Az irodaház három új céget köszönthet bérlői között. A kedvelt dél-budai lokációban elhelyezkedő irodaházban, ennek köszönhetően már csak kisebb területek elérhetőek. Az irodapark 2. fázisának utolsó irodái tavaly év végén találtak gazdára, így az irodapark kihasználtsága majdnem 100%-os. Örömteli hír az irodaparkban irodát bérlő cégek számára, hogy hivatalosan is átadásra került az 1-es villamos új szakasza, amelynek budai végállomása közvetlenül az irodapark mellett helyezkedik el.


A budai oldal mellett Pesten is sikeres bérbeadásokról tudunk beszámolni. A Váci úton nemrégiben egy 1200 m2-es üzletet zártunk le. Szakértő munkánknak köszönhetően pedig 100%-ban kiadásra került a Liget Center irodaház. A ház új bérlője a Heineken, akik a napokban be is költöztek új irodájukba.


Már az év első hónapjai is bebizonyították, hogy az ingatlanpiac tavalyi lendülete folytatódik, az egyre növekvő igények és új megbízások elnyerése következtében elengedhetetlenné vált iroda-bérbeadással foglalkozó csapatunk bővítése. Március végétől két jelentős irodapiaci tapasztalatokkal rendelkező kolléganő erősíti csapatunkat. Cifer Martina irodai és-kiskereskedelmi ingatlanokkal foglalkozott, mielőtt csatlakozott a Robertson Hungary csapatához.


Gyulai Zsófia, kolléganőnk szintén bérbeadói oldalról érkezett hozzánk, aki évekig dolgozott a BIF iroda-bérbeadási részlegén, ahol „A” és „B” kategóriás irodák bérbeadásában szerzett tapasztalatot. „A két új kolléganő érkezésével gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kezelni a felmerülő igényeket és megtalálni a jelenleg még üresen álló irodaházak számára a megfelelő bérlőket, ezáltal is növelve megbízóink irodaházainak értékét.” – mondta el Tilki Róbert, a Robertson Hungary ügyvezető igazgatója.


Régóta várt fordulat van folyamatban a budapesti irodapiacon a korábbi évek bérlői piaca egyre inkább bérbeadói piaccá fordul át, különösen azokon a részpiacokon, ahol nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű és minőségű szabad terület. A folyamatosan növekvő kihasználtság miatt felértékelődnek azok az irodaházak, ahol még rendelkezésre állnak nagyobb egybefüggő területek, vagy a közeljövőben szabadulnak fel. A bérlők helyzete a budai régióban a legnehezebb, ahol az 1000-2000 m2 közötti igények kezelése is egyre problematikusabb. Egyik legújabb megbízásunk az Óbuda Gate irodaház azon bérlőknek lehet jó megoldás, akik mindenképpen Budán keresnek új, nagyméretű irodát. Az irodaház előnye budai versenytársaival szemben, hogy közel 2000 m2 egybefüggő területet is tud adni. A jó lokációnak köszönhetően pedig a város bármely pontja könnyen elérhető.


A területek limitált elérhetősége miatt jó megoldás lehet az elő-bérleti szerződés, ebben az esetben akár 1,5-2 évre előre kell gondolkodniuk a bérlőknek, de ezért cserébe maximálisan a cég igényeinek megfelelően épülhet meg az irodaház. A budai zöld irodaház, az EcoDome fejlesztője a legkorszerűbb és leghatékonyabb megújuló technológiák alkalmazásával, a személyre szabott bérlői igényekre maradéktalanul felkészülve várja, hogy az irodaház fejlesztése elindulhasson. A projekt akár székház jelleggel egy bérlőre, akár több bérlőre szabva is elkészülhet.


 

Robertson