Az Irodai zöld innovációk című konferenciát az Európai Zöld Iroda Hálózat szervezte a Brüsszeli Kereskedelmi Kamara támogatásával (Brussels Chamber of Commerce, BECI). „A Belgiumban foglalkoztatottak több mint 70 %-a, a Brüsszelben dolgozók több mint 90 %-a szolgáltató szektorban tevékenykedik, ezért fontos, hogy támogassunk a környezetbarát irodai gyakorlatok elterjedését” – mondta Jan De Brabanter, a Brüsszeli Kereskedelmi Kamara főtitkár-helyettese.


Az Európai Zöld Iroda Versenyt az Európai Zöld Iroda Hálózat szervezte, amelybe hat ország (Belgium, Bulgária, Észtország, Magyarország, Románia és Szlovénia) 22 szervezete kapcsolódott be. A versengő irodákat a Hálózat nemzeti partnerei készítették fel, tréninget szerveztek számukra és mentorálták őket. Az irodák pályázati anyagát nemzetközi bíráló bizottság zsűrizte, melynek tagjai: Helka Julkunen, a finn WWF zöld iroda szakértője; Claudia Koll, a Német Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium munkatársa; Maria Passalaqua, a spanyol EMAS Club Barcelona vezetője és Tomas Ekström, a Kinnarps környezetvédelmi igazgatója.


Az Európai Zöld Iroda Verseny győztesei:
•    Nagy iroda kategóriában: SAP Hungary Kft., Unilever Magyarország Kft.
•    Közepes iroda kategóriában: Tetra Pak Hungária Zrt.
•    Kis iroda kategóriában: Tchibo Budapest Kft.
•    Mikro iroda kategóriában: RUSE Kereskedelmi és Ipar Kamara, Bulgária
•    Közintézmény kategóriában: Budapest Főváros XI. kerület, Újbuda Önkormányzata

Kommunikációs különdíjban részesült a brüsszeli Mundo B - Sustainable House és a Mundo-Namur - Green Property. A legjobb menedzsment rendszer különdíjat az Aerodrom Ljubljana vehette át. A legjobb zöld beszerzés különdíjat az Oxfam belga irodája nyerte el. A Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi irodája kiemelkedő teljesítményéért kapott diplomát.

„Az irodazöldítés jó kiindulópont lehet a vezetőség meggyőzésére, hogy a zöld jó gyakorlatokat más területeken is megvalósítsák” - nyilatkozta Bodroghelyi Csaba, az Európai Zöld Iroda Hálózat igazgatója a díjátadó ünnepségen. 

 

Birouinfo.ro