A lakóházak erkélyeire és tetejére 900 fát (3, 6 és 9 méteresek) és számos cserjét, valamint virágos növényt telepítenek. Az építészek szerint az épület jó példa lesz arra, hogyan lehet becsempészni a természetet a nagyvárosi környezetbe. A földfelszínre kiterítve a növények nagyjából egy 10 000 négyzetméteres erdőnek felelnének meg.

A sűrű növényzet egyedülálló mikroklímát hoz létre az épületben, csökkentve a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok hatásait. Szennyeződéseket és szén-dioxidot köt meg, ezáltal megtisztítja a levegőt, továbbá hangszigetelő hatása is van. Nyáron a fák árnyékot biztosítanak a melegben, míg télen, mikor már lehulltak a leveleik, beengedik a napfényt a lakásokba.

A növények locsolását a házban keletkező szürkevízzel tervezik megoldani. (Ez olyan használt víz, amit meginni nem lehet, de alkalmas például öntözésre, felmosásra, vécéöblítésre.) Az épületek energiaellátását napelemek biztosítják majd.

Az építkezés 2011-ben indult, és 2012 áprilisában már megkezdték a növények telepítését. A munkálatokat a téli időjárás lelassította, de a tervek szerint még 2013-ban sor kerül az átadásra.

A függőleges kertek a zöld építészet egyre népszerűbb irányvonalát jelentik. Párizsban például függőleges banánfarmot terveznek a Champs-Élysées-re Urbanana néven.

Forrás: Boeristudio