Formitalia – Overseas

Az Európa minden országából érkezõ építészek, belsõépítészek és kereskedõk a b2b találkozókon lehetõséget kaptak, hogy megismerjék a nagyrészt kézmûves hagyományú, többnyire kézzel készülõ bútorok, lámpák, burkolatok, kiegészítõk gyártóit, és kötetlen megbeszéléseket folytassanak azok képviselõivel. A workshop második napján, a céglátogatások során betekintést nyertünk a luxus, elsõsorban klasszikus stílusú lámpákat és bútorokat gyártó Badari, a luxus lakossági és közületi bútorairól ismert Formitalia, Matrix és a toszkán konyha remekeihez bútorokat készítõ Aurora Cucine alapanyag és termékválasztékába, a kézmûves, prémium minõséget képviselõ gyártás folyamataiba.

A Formitalia saját márkaneve alatt piacra kerülõ egyedi, prémium kategóriás lakossági és közületi bútorok – szófák, fotelek, asztalok - mellett két jelentõs brand, a Tonino Lamborghini és az Aston Martin luxus termékeinek gyártásával és forgalmazásával is foglalkozik. Azok számára, akik a környezetükben elhelyezett tárgyakkal is szeretnek kitûnni környezetükbõl, és a márkás autójuk formavilágát lakásukban és irodájukban is szeretnék viszontlátni, kitûnõ választás lehet egy Lamborghini vagy Aston Martin bútorokkal berendezett enteriõr.

A közületi és irodabútorok gyártására szakosodott olasz Mascagnit 1930-ban alapította meg Umberto Mascagni. Kezdetben képkereteket készítettek, majd 1955-ben kezdték el az irodabútorok gyártását, amely azóta is a cég fõ tevékenyégét képezi. Az operatív, vezetõi bútorok, üvegfalrendszerek és irodaszékek választéka nemrégen kibõvült az akusztikus panelekkel. A „Design your silence” termékcsalád egyik jellegzetessége, hogy az összepréselt poliuretán középsõ rétegnek köszönhetõen nemcsak szövet, hanem laminált és furnér borítással is elnyelik a hangot. A gyártás a Tervisói modern gépsoron történik, a bútorokat pedig neves olasz designerek, köztük Claudio Bellini és Lucci&Orlandini tervezik.


Mascagni – Screen

Az Arezzóban található Quinti bútorai közül azok a székkollekciók érdekesek, amelyek funkcióban az iroda minden egyes részért lefedik, és a felsõvezetõi forgófoteltõl a kis váró foteleken keresztül az éttermi székig egységes stílust képviselnek, különbözõ anyagválasztékban és kivitelben.

 

Europa Design