A svájci Lindt budapesti terjeszkedése nem sokat váratott magára, a budai Alle Bevásárlóközpont után a pesti oldalon is sikeresen szerződtek a következő üzletük megnyitására. A helyszín a turisták által is közkedvelt belvárosi bevásárló mekka, a divatüzletekben bővelkedő Fashion Street, ahol mintegy 100 négyzetméteren kínálják majd édességeiket az ínyenceknek. A Lindt elhelyezkedése kiváló átvezetést biztosít majd a vendéglátás és a prémium kategóriájú divatüzletek között.

A JLL kiskereskedelmi bérbeadási részlege a csokoládémárka magyarországi piacra lépésétől kezdve segíti az üzlethálózat terjeszkedését, mint bérlőképviseleti tanácsadó. „A kiskereskedelmi piac jelenlegi telítettsége mellett a prémium lokációk elérhetősége korlátozottabb, különösen, ha figyelembe vesszük az újonnan piacra lépő márkák alacsonyabb mértékű kockázatvállalását. A Lindt számára ily módon a Fashion Street belvárosi elhelyezkedése, az ott megforduló vásárlóközönség, a prémium bérlői mix mind biztosítja, hogy csökkentse ezt a kockázatot. Ennek a bérlőképviseleti tranzakciónak a sikerében az is segítségünkre volt, hogy a Lindt márkanév egy olyan húzóerővel rendelkezik, amivel a bérbeadók is szívesen bővítik a bérlői-mixüket. Külön öröm számunkra, hogy kizárólagos együttműködésünk beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és hosszútávú partnerként, immár másfél éve dolgozhatunk együtt megbízónkkal.” – mondta el Sréter Éva, a JLL kiskereskedelmi bérbeadásért felelős vezetője.

Az Alle Bevásárlóközpont földszinti területén található Lindt üzlet a márka saját üzemeltetésében működik tavaly év vége óta. A Boutique üzeltkoncepció mentén kialakított egység nagy népszerűségnek örvend, mely kellő alapul szolgál a következő üzlet sikerességére is. „A magyar piacon szerzett eddigi tapasztalatainkat alapul véve, nagy reményekkel nézünk a második Lindt üzletünk elé. A historikus belvárosi jelenlét reflektál a nagy múltra visszatekintő márkánk tradíciót követő magatartására, és kiváló lehetőséget biztosít a nemzetközi vásárló közönség elérésére. Az első Lindt üzlet sikeres bevezetése kellő alapot biztosított a további expanzióhoz, és biztos vagyok abban, hogy belvárosi üzletünk is hasonlóan szép sikerekkel kecsegtet.”- tette hozzá Balogh Máté, a Lindt magyarországi értékesítési igazgatója.

 

JLL