A szektor vállalatainak élénk érdeklődése jelzi, hogy érdemes átgondolni az irodahasználattal kapcsolatos stratégiákat.

A Mazars 1991 óta van jelen Magyarországon, és jelenleg a hazai piac egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége. A cég azzal a céllal nyitotta meg helyi irodáját, hogy segítse francia ügyfelei letelepedését Kelet-Közép-Európában. Azóta a Mazars ügyfélköre jelentősen kibővült, jelenleg több mint 100 szakemberrel áll az ügyfelei rendelkezésére. A Mazars széles körű szolgáltatást nyújt könyvvizsgálat, átalakulásokkal kapcsolatos könyvvizsgálat, adó-, jogi és üzleti tanácsadás, számviteli szolgáltatások és bérszámfejtés terén. A Mazars minőségi szolgáltatást kínál mind tőzsdén jegyzett, nemzetközi nagyvállalatok hazai leányvállalatai, mind kis- és középvállalkozások számára. Jelenleg az 5. legnagyobb könyvvizsgáló cég Magyarországon.

A Mazars a BNP Paribas Real Estate Magyarország és Robertson Hungary a közös képviseletében, alapos piackutatás és az elérhető alternatívák elemzése után úgy döntött, hogy új irodaházba költözteti budapesti irodáját. „A feladat átfogó és összetett volt, hiszen a jelenlegi piaci viszonyoknak megfelelő bérleti feltételek mellett fontos szempont volt, hogy az iroda a cég minden igényének megfeleljen, legyen szó könnyű megközelíthetőségről, vagy reprezentatív megjelenésről. A nagy összefüggő irodaterületek csökkenésével a bérlőjelöltek számára ez egyre nagyobb kihívást jelent, és még komplexebb kiválasztási folyamatot igényel, ami adott esetben hosszabb döntési folyamattal is járhat.” – összegezte Tilki Róbert, a Robertson Hungary ügyvezető igazgatója.

„Megújult erővel és új lendülettel vágunk neki a következő időszaknak új modern irodákban. A kiválasztásra kerülő épület esztétikai minősége mellett nagy hangsúlyt fektettünk a hatékonyságra és az elhelyezkedésre is. Korábbi irodánkhoz képest jelenleg kisebb területen tudjuk elhelyezni munkatársainkat, ami jelentős megtakarítást jelent az irodai és ehhez kapcsolódó járulékos költségek tekintetében. A bel-budai környezet és a könnyű megközelíthetőség szintén hozzájárult ahhoz, hogy választásunk a Krisztina Palace-ra esett”. – összegezte Philippe Michalak, a Mazars ügyvezető igazgatója.

A Krisztina Palace képviselői rugalmas és professzionális hozzáállással támogatták a bérleti tárgyalások gyors lezárását. Az Union Investment tulajdonában lévő irodaház a budai hegyek lábánál helyezkedik el, a XII. kerület egyik fő közlekedési csomópontjánál, aminek köszönhetően mind a belváros, mind az autópályák könnyen megközelíthetőek. Az elegáns és modern „A” kategóriás épület kiváló műszaki felszereltséggel áll a bérlők rendelkezésére. Az irodaházban étterem üzemel, az épület környékén pedig számos szolgáltatás szolgálja a bérlők kényelmét.

„Egy-egy költözés hatalmas feladat, az alapos előkészítés mellett komoly koncentrációt és ellenőrzést igényel, hosszabb távon azonban pozitív hatással lehet a cég egészére, hiszen remek lehetőséget jelent szerkezeti és strukturális változások megvalósítására is, amely jól végrehajtott feltételek mellett a vállalati hatékonyság növelésével járhat. Az új irodába történő költözés a gazdasági előnyök mellett a szervezet megújulásának lehetőségét is magában hordozza. Új irodánk kialakítása során az emberi erőforrás kerül fókuszba, a munkatársaink által megfogalmazott igényeket, javaslatokat felhasználjuk a tervezési munkák folyamán. Az újonnan kialakított irodánk sokszínű terei és egységei a találkozások minőségének javítását célozzák, elősegítik a kapcsolatépítést és az információcserét, az irodaterek felületgazdagsága pedig – reményeink szerint – ösztönzi majd a munkavállalóinkat és inspirálja a kreativitásukat.” – egészítette ki Nyerges Dóra a Mazars HR-vezetője.

 

Robertson