A Szent István Bazilika közvetlen közelében található műemlékvédelem alatt álló épület mintegy 3.100 m2-es hasznos területtel rendelkezik. Az eredetileg kétszintes, nagy belmagasságú, belső kerttel rendelkező épület 1812-ben lakóingatlannak épült, majd az évek során több felújításon és bővítésen esett át. Jelenlegi állapotát 1995-ben nyerte el, a legutóbbi felújítás során az épület belső tereit a falakig visszabontották, új födém és tető került rá. A központi elhelyezkedésű belvárosi ingatlan új tulajdonosa jelenlegi tervei szerint saját székházaként fogja hasznosítani.

Tuza Rita, a JLL piackutatási vezetője elmondta: „ A befektetési piac egyre aktívabb Budapesten és igen nagy érdeklődés tapasztalható a belvárosi, prémium lokációjú ingatlanok iránt. Az ilyen épületek hasznosítása egyszerű és számos példát láttunk arra a közelmúltban, hogy egy belvárosi ingatlan szállodaként, szórakozóhelyként, de akár irodaként is képes funkcionálni megfelelő átalakításokat követően. Az utóbbi időben több üres, nagy alapterületű V. kerületi ingatlant értékesítettek.”


Szotyori-Nagy Marcell, a JLL tőkepiaci részlegének társigazgatója a következőket fűzte hozzá a tranzakcióval kapcsolatban: „Az ingatlan vásárlójával hosszú ideje együttműködtünk egy székháznak alkalmas belvárosi ingatlan felkutatásában. A Sas utca 15 szám alatti ingatlan mind méretében mind elhelyezkedésében alkalmasnak bizonyult az új tulajdonos számára, így a JLL P&DS részlege által végrehajtott alapos műszaki átvilágítást követően gyorsan le lehetett zárni a tranzakciót”

 

JLL