-    Az erős kereslet ellenére a profi fejlesztőket a folyamatos minőségi expanzió jellemzi, ami manapság már nem csupán a „betonra”, vagyis a fizikai paraméterekre vonatkozik, hanem a szolgáltatásokra is. Miként működik mindez a CPI-nál?

-    A csapatunkra jellemző módon eltökélten haladunk előre, ami folyamatos megújulást és új, innovatív ötletek megvalósítását jelenti. 2019-ben is újdonságokkal, izgalmas elemekkel bővítjük a bérlői lojalitás erősítésére alkalmas programjainkat. Az évek óta nagy sikernek örvendő Humán Innovációs Programunkat (HIP) is új szintre emeljük, tovább fejlesztve azt a közösségi bérlői platform területén. Idén ősszel vezetjük be a CPI bérlői applikációját, amelyen elérhetőek lesznek a már meglévő bérlői well-being szolgáltatásainkon kívül a különböző közösségi aktivitások, és a lokációhoz köthető kedvezmények is. Az applikáció bevezetése azért időszerű, mert a community menedzsereink (közösségi menedzser – a Szerk.) kiváló munkát végeznek, melynek köszönhetően a bérlőinknek nyújtott programokat és szolgáltatásokat folyamatosan bővítik. Ma a teljes paletta eléggé szerteágazó, így az átláthatóságot és a használhatóságot segíti, ha a teljes kínálatot elérhetővé tesszük egy applikációs felületen.

-    Milyen visszajelzések érkeznek a bérlőktől?

-    Az irodaházainkban kialakított HIP területek teltházzal működnek nap mint nap; különösen népszerűek az egészségmegőrző, a mozgással és szépségápolással kapcsolatos szolgáltatások. Folyamatosan monitorozzuk a használatot; folyik a „finomhangolás”, a beérkező észrevételek, illetve javaslatok alapján változtatunk a kínálaton.

-    Ha jól értem, ebben látják a versenyképesség egyik zálogát?

-    Az ember- és élményközpontú, környezetkímélő épületekben látjuk a jövőt, és ezen alapelvek alapján végezzük felújítási programjainkat és fejlesztéseinket az irodaházaink, szállodáink és bevásárló központjaink esetében.

-    Többször nyilatkoztak arról, hogy mennyire fontos Önöknek a fenntarthatóság. Mit jelent ez a gyakorlatban?

-    Folyamatosan vizsgáljuk az épületeink fenntarthatóságát, hogy minél kisebb legyen a károsanyag-kibocsátás és minél modernebb technológiákat használjunk. Ez egy állandó munka, hiszen, ha az élvonalban akarunk maradni, figyelnünk kell a piacot és az új megoldásokat. A CPI menedzsmentje nagyon elkötelezett e téren, nyitott az innovációra, hogy saját maximalizmusunknak megfelelhessünk. Ennek a szemléletnek megfelelően építkezünk: az idén átadásra kerülő Váci úti Balance Hall irodaházunk minősége, tudása már túlmutat a lassan alapvetőnek számító zöld minősítésen. Ezen túl olyan hulladékgyűjtési programot vezettünk be néhány irodaházunkba, melynek lényege, hogy valóban szelektívek maradnak a különböző hulladékok. A hulladéktárolókban emberi erőforrással történik a szétválogatás – 14 féle hulladékfajtára – amelyet eszerint szállítanak el, és az elszállítást követően minden a megfelelő helyen újrahasznosításra kerül. Így a kommunális hulladékunk átlagosan 65%-kal csökkent.

-    Mi a helyzet az akadálymentességgel? Úgy tudom, hogy ezen a téren is úttörő szerepet töltenek be.

-    A CPI Hungary elkötelezett az akadálymentes épületek iránt. Kiállunk az ezt támogató kezdeményezések mellett, a mi felelősségünk, hogy a mindenkinek alanyi jogon járó lehetőséget biztosítsuk az épületeinkben a szabad mozgás, akadály nélküli használhatóság terén.

-    Ez érthető, sőt nemes gondolat, de miként teszik ezt kézzelfoghatóvá?

-    A CPI Hungary a hazai ingatlanállománya nagy részét, csaknem 295 ezer négyzetméter összterületű irodai- és kereskedelmi portfólióját vonja be az Access4You tanúsítási folyamatba. A piacon elsőként minősíttetjük ingatlanjainkat az Acces4You védjeggyel. Ezt a védjegyet a speciális igényű emberek (SPI) számára hozták létre. A lényege, hogy az érintettek ennek segítségével hiteles információt kapnak arról, hogy a tanúsított létesítmények mennyire felelnek meg a számukra, különös tekintettel a mindennapokban elvárt akadálymentes használhatóságot illetően. Vagy másképpen fogalmazva: a fogyatékkal élő emberek számára is lehetővé szeretnénk tenni a szabad mozgást az épületeink használatakor.

 

Irodakereso.info