- Mielőtt belevágnánk, kérem, segítsen tisztázni, hogy mi a különbség a co-working és a szolgáltatott iroda között?

- A co-working iroda kisebb, induló fázisban lévő cégeknek és a távoli, egyéni munkavégzőnek ideális, akik most kezdik kialakítani az első irodakörnyezetüket, ám vágynak a közösségi érzésre is. A szolgáltatott irodát keresők ezzel szemben már a nagyobb területű, komplexebb igényű ügyfeleknek felelnek meg, akik az szükségleteiket kezdik feltérképezni. Az utóbbi inkább ideiglenes megoldás szokott lenni, amely remekül adaptálható a bérlő szervezet előre nehezen prognosztizálható saját növekedési tendenciájához. Vagyis két különböző fogalomról beszélünk, amelyek egymás mellett, párhuzamosan találják meg a saját célcsoportjukat. Ami közös a co-workingben és a szolgáltatott irodában: azon cégek választják őket, amelyek az együttműködést és kölcsönösen előnyös megoldásokat preferálják, és a működésük alapköve a kapcsolatépítés.

- Miben más a HubHub, illetve a Qubes szolgáltatás, mint a piacon lévő versenytársak kínálata? Mit kell, illetve érdemes tudni Önökről?

- A HB Reavis ezzel a két termékével várja mind a kisebb, vagy a startup cégeket, mind pedig a közép/scale up és nagy vállalatokat. A HubHub célja, hogy egy esélyt adhasson az új ötletekkel teli, vállalkozó szellemű, de a vállalkozói pályán még kezdő start-upoknak. Közös platformot nyújtunk a fejlődésre egyéni és vállalati szinteken is, ehhez számos, az irodaházban rendezett eseményünk is hozzájárul. Óriási munkát fektetünk abba, hogy a közösség tagjai összekovácsolódjanak, kapcsolatot teremtsenek. Célunk, hogy segítsük a cégjeinket nagyobbá, nemzetközi piacokra is éretté válni.

A Qubes egy érdekes, eddig még le nem fedett piaci rést pótol. Azon közép/scale up, nagy és multinacionális vállalatoknak biztosít helyet, amelyek nem akarnak a piacon jellemző fix – általában minimum 5 éves – irodabérleti szerződést aláírni. Abban is mások vagyunk, hogy nem klasszikus szobákban, hanem ,,privát irodaszobákban” gondolkodunk. Ezeken belül is lehetséges a bővülés. A területet rövid időn belül, költséghatékonyan tudjuk kiépíteni a partnereinknek, amit meg is követelnek; pl. egy saját tárgyaló vagy vezetői iroda létrehozása kiemelt szempont. Ezzel a megoldással kiváltjuk a korábbi kialakítási sztenderdeket, amelyek nem csak drágák, de időigényesek is. Ugyanakkor, vannak rendeltetésszerűen kiépített területeink is, mint amilyen pl. a közös konyha, tárgyaló, focus szoba. A szintek között az átjárás lehetséges, amit a bérlőink kifejezetten kedvelnek.

- Örülök, hogy szóba hozta: A flexibilitás lett az év szava az ingatlanpiacon, ami kifejezetten kedvez a szolgáltatott irodák üzemeltetőinek. Egyetért ezzel?

- Azt tapasztaltuk, maguk a bérlők sem tudták pontosan, hogy miként alkalmazkodjanak a jelenlegi viszonyokhoz. El kellett dönteniük, milyen gyakorisággal járnak be az alkalmazottak, milyen kötelezettségeket tudnak ők maguk vállalni, mekkora távra és területre van, illetve lesz szükségük. Ennek a döntésnek a felelőssége őket terheli. Mi, a magunk részéről úgy tudjuk őket támogatni, hogy követjük a változásokat, és készen állunk arra, hogy befogadjuk őket.

- Azzal, hogy a szolgáltatott irodát működtető cég a mindennapi tevékenységhez szükséges dolgokat elintézi a bérlői helyett, lehetővé teszi számukra, hogy kizárólag a tényleges munkájukra koncentrálhassanak. Ennek azonban nyilván ára van: milyen költségekkel kell számolnia annak, aki szolgáltatott irodát szeretne bérelni?

- A koncepció lényege, hogy az alkalmazottaknak kényelmes megoldást nyújtson a mindennapok szoros időbeosztására. Ennek nincs egységes ára. Természetes, ha egy cégnek több szolgáltatásra van igénye, az az árban is meg fog jelenni. A mi tapasztalatunk az, hogy az igények rendkívül eltérőek, és egyre színesebb a kérések skálája is. Van még egy nagyon fontos sarkköve a munkánknak: Mi nem másokhoz alkalmazkodunk. Nálunk a legtöbb eredményt a házunkon belüli, tapasztalatokon alapuló innovációk hozták. Kiváló példa erre a More applikációnk, kevés ehhez hasonló példát találunk a piacon. Korunk legjellemzőbb problémájára, az időbeosztási gondokra kínál megoldást.

- Mondana erre egy példát?
 

- A concierge szolgáltatástól kezdve, a szakmai előadásokon át, az ingyenes jóga óráig, lényegében minden megtalálható az applikáció szolgáltatásai között. A More applikáció mögött álló csapat célja, hogy a lehető legszélesebb skálán mozogva tudják kielégíteni az ügyféligényeket.

- Hogy látja, merre fejlődik az irodapiac 2022-ben?

Amit kijelenthetek, hogy az eddigi tapasztalatokból kiindulva a mi koncepcióinkat fogják egyre többen örömmel felfedezni a piacon.

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Irodakereso.info