- Az avató beszédében kifejezetten optimistának tűnt. Mire alapozza ezt?
- Ez nem egyszerű optimizmus, hanem egy megalapozott piaci analízisre épített üzleti elgondolás.  Ha a piacon lévő üres területeket a minőségük alapján ítélem meg, akkor a potenciális bérlők csak mellettünk tehetik le a voksukat.


- Ez egy elég erős kijelentés. Megindokolná?
- Ha ön 100 euróért kaphat egy háromcsillagos szállodai szobát és egy ötcsillagost is, akkor melyiket választaná? Ha valaki négy euróért keres irodát, azzal természetesen nem fogunk tudni versenyezni, de az üzleti szférában dolgozó kis- és közepes vállalkozások esetén az általunk kínált árakon nincs alternatívánk a környéken.


- Budaörs két évtizede egy nagyon jól fejlődő alpiac volt az irodaszegmensben, de már jó ideje nem történt itt számottevő fejlesztés. Önök kire, illetve mire számítanak?
- A válság évei alatt a helyi bérleti díjak nem csökkentek olyan mértékben, mint a pesti belvárosban. Budaörsön inkább stabilak maradtak. Most is olcsóbb itt irodát bérelni, de ha egy cég teljes stábja naponta ingázik a belvárosból Budaörsre, akkor az olcsóbb irodabérlet előnye gyorsan elolvad. Ez itt egy másik piac. Azokra számítunk, akik az autópályák mellett, jól megközelíthető helyen, ugyanakkor Budapesttől nem távol keresnek minőségi irodát.


- Most négy szinten 1100 négyzetméternyi azonnal költözhető irodát kínálnak, és a bérlőknek akár egyetlen munkaállomásnyi helyet is kiadnak. Mit gondol, mekkora potenciál van a szolgáltatott irodáknak Budapesten, illetve környékén?
- Jelenleg az Ankerben, az R70-ben, illetve Budaörsön összesen ötszáz munkahelyet szolgálunk ki. Tavaly ez a szám 300 volt,  jövőre várhatóan 1000-re nő, és néhány éven belül akár ötezer ember is dolgozhat az általunk üzemeltetett irodákban. Nagy potenciál van ebben az üzleti szegmensben. Most 1100 négyzetméterünk van itt Budaörsön. Ha megtelik, készek vagyunk megnyitni a következő blokkot. Lépésről lépésre fejlődünk, akárcsak a bérlőink.


- Az is elhangzott, hogy a bérlők – ha úgy akarják – akár egyetlen laptoppal is beköltözhetnek.  Ezt pontosan, hogy értette?
- Vannak kész, azonnal költözhető irodáink, bútorral, internettel, központi recepcióval, és minden egyébbel, ami az azonnali munkához szükséges. És van két olyan irodaszintünk, amelyeket a leendő bérlők elképzelése alapján alakítunk ki.


- Ilyen máshol is van.
- Igen, de fontos különbség, hogy nálunk csak azokért a szolgáltatásokért kell fizetni, amelyeket a bérlőnk valóban fontosnak érez, és amit igénybe is vesz. ezért „kalóriaszegény” ez a business center. Átláthatók és rugalmasak vagyunk, nem konfekciót, hanem méretre szabott terméket kínálunk, versenyképes áron. Azt szoktuk mondani, hogy a bérlőinknek még pénzt sem kell hozniuk, csak egy elképzelést, hogy milyen környezetben látnák szívesen a cégüket. 


- Hogy állnak a bérbeadással?
- 30 céggel tárgyalunk, kifejezetten jól állunk.

 

Irodakereso.info - Rozsnyai Gábor