-    Hogyan érintette a vírus az Immofinanz magyarországi vállalatát? Mi az, ami terv szerint halad, és mi az, amit újra kellett gondolniuk?

-    Ez az előre nem tervezett időszak mindenkit váratlanul ért. Ismét beigazolódott milyen komoly értéke van az ügyfelekkel kiépített, jól működő kapcsolatnak, aminek része az általunk tanúsított rugalmas hozzáállás is. A vírussal összefüggésben voltak kötelező teendőink (gyakoribb takarítás, új higiéniás szabályok, lift használati előírások, plexiüveg a recepcióknál, maszk osztás a bérlők részére), de az épületeink minden tekintetben ugyanúgy szolgálták a bérlőinket ez időszak alatt is, mint korábban. Természetesen szüneteltettük a myhive rendezvényeket, és sok esemény az online platformon folytatódott. Ami biztosan megváltozott: a bérlők nagyobb rugalmasságot keresnek! Ezt már a járvány kitörése előtt is láttuk, ezért is fejlesztettük irodakoncepciónkat: rugalmassággal és közösségépítéssel a fókuszban.  Ide tartoznak például a rugalmasan bérelhető helyek, amelyek már megjelentek a myhive koncepciónkban.

-    Ha már a változó trendeket említette: Igaz, hogy a vírus hatására a bérlők kezdenek elfordulni a korábban népszerű, egyterű irodakoncepciótól, és visszatér a terek klasszikus felosztása (szobák, tárgyalók, stb.) ?

-    Egyelőre fokozatosan térnek vissza az irodákba a bérlők, és az, hogy milyen felállásban fognak dolgozni a jövőben, azt elsősorban ők maguk határozzák meg, mi pedig biztosítjuk számukra a megfelelő helyet. Azt látjuk, hogy nő az igény a rugalmas és az otthoni munkavégzés iránt. Ennek ellenére az otthoni munka nem fogja átvenni az irodai munkavégzést. Meggyőződésünk, hogy a vállalatok számára a társadalmi kapcsolatok és a személyes interakciók különösen fontosak az innováció, a személyes motiváció és a termelékenység szempontjából. Ezért továbbra is fennáll a kereslet a hozzáadott értéket képviselő kiváló minőségű irodák iránt. Közép- és hosszú távon természetesen lehetnek változások az egyes bérlők helyigényében. Részünkről ezért is kiemelten fontos a bérlői igényekre összpontosítani: a rugalmasság és a közösség központi szerepet játszik ezen a téren.

-    A bérbeadók mindig is ragaszkodtak a hosszú távú bérleti szerződésekhez. Ez is változik?

-    A magas színvonalú közösségi irodaterek és a modern irodaközpontok testre szabható kombinációját kínáljuk a bérlőinknek, tágas helyekkel, széles szolgáltatás-portfólióval és kiváló infrastruktúrával. Kérdésére konkrétan válaszolva: a myhive lényege éppen az, hogy a partnereink azt veszik igénybe, amire valóban szükségünk van, legyen szó egy kisvállalkozásról vagy 50 főnél több munkatársat foglalkoztató középvállalkozásról. A myhive nem egyszerűen egy design koncepció; sokkal több ennél, legyen szó konferencia termek, fitness termek, parkolóhelyek vagy rendezvényhelyszínek foglalásáról akár az applikáción keresztül. Érdemes egy pillantást vetni a honlapunkra, a részletek magukért beszélnek: https://myhive-offices.com/hu/myhive-termekek

-    Ha egy szóval kellene összefoglalnom az eddigieket, az úgy szólna: rugalmasság. Jól látom?

-    Igen, ez a lényeg. A jelenlegi gazdasági helyzet, a jelentős arányú otthoni munkavégzéssel együtt egy teljesen új, rugalmasan alakítható munkahelyek iránti igényt generál. Az ősszel induló új myhive szolgáltatás így még nagyobb mozgásteret kínál majd a bérlők számára: modern, vonzó, bármilyen méretű és rugalmasan változtatható munkaterületeket. Ez segíti majd a bérlőket, hogy alkalmazottaik számára a legmegfelelőbb munkakörnyezetet biztosíthassák, legyen ez akár egy fix myhive irodában található munkaállomás vagy egy távolabbi myhive lokáció bekapcsolása. Mindezt jól demonstrálja a megújuló myhive Haller Gardens koncepciója.

-    Mi ennek a lényege?

-    A jó megközelítésnek, az átfogó szolgáltatásoknak, a közösségi tereknek és a myhive-nak köszönhetően a myhive Haller Gardens irodaház eddig is népszerű volt a bérlők körében, de a további kényelmi funkciók és szolgáltatások bevezetésével még magasabb szintre szeretnénk emelni a színvonalat.   Szeretném hangsúlyozni, hogy a myhive Haller Gardens esetében nem egy egyszerű „ráncfelvarrásról” van szó, hanem egy kifejezetten nagy volumenű felújításról. Az épület egészét újjávarázsoljuk az elkövetkező egy évben– beleértve a homlokzatot is, amelynek keretében az épület új megvilágítást is kap majd –, természetesen a bérlőink nyugalmának megzavarása nélkül.

-    Említene néhány konkrétumot?

Kialakítottunk egy konferenciatermet és egy, az eddiginél rugalmasabb új parkolórendszert vezettünk be, továbbá hamarosan elkezdődik a recepciók, a közösségi terek, a kert, az étterem és a kávézó felújítása, valamint jelentős energiahatékonyságot növelő- műszaki- és épület management rendszert érintő fejlesztések is várhatóak. A Duna panorámáját kihasználva a 7. emeletre exkluzív irodatereket és megújuló tetőteraszt tervezünk. A rugalmas irodaszolgáltatásunk itt debütál, az egyik szinten egy showroom-ot alakítunk ki idén ősztől ennek prezentálására.

-    Ha jól tudom, még hódító Nagy Sándor is feltűnik majd a kertben...

-    Jól tudja! Szerettünk volna valamiképp reflektálni az épületnek nevet adó gróf Haller Jánosra, aki egy 17. században élt erdélyi politikus és író volt. És ha már Gardens-ről van szó, a kert koncepciója az ő munkássága köré épül, ugyanis idézetek formájában megelevenedik az egyik híres műve, a Hármas História. A Hódító nevet viselő kertben egy sziklára vésve olvasható majd néhány sor Nagy Sándorról, de megjelenik a Nagy Trójai veszély igaz történetéből néhány mondat, valamint a kert harmadik, Diskurzus részében pedig „Példaértékű beszédek és történetek" olvashatóak majd. Szóval a kertben egy érdekes történelmi utazásnak lehetünk részesei! És ha már a kertnél járunk, elmondom, hogy a megújításánál másik fontos szempont volt olyan kellemes zöld szigetek létrehozása, amelyek egész évben nem csak szemet gyönyörködtető, díszítő értékkel bírnak, hanem hasznosnak is: kikapcsolódásra épp úgy használható lesz, mint megbeszélésekre; és kényelmes, smart kerti bútorokkal, árnyékolt beülőkkel szereljük fel.

-    Mondjuk, hogy ez a hardver. Mit tud a szoftver, azaz a myhive applikáció?

-    Az applikáció egy napi szinten működő belső kommunikációs eszközünk a bérlőkkel való kommunikációban, ráadásul egymással is kapcsolatba tudnak lépni. Azt gondoljuk, hogy ahányan és amilyen széles körben használjuk, az valóban azt jelzi, hogy ez egy sikersztori! A bérlők ezen keresztük követhetik figyelemmel az aktivitásokat és híreket, sőt most már vendég meghívására is van lehetőség. Nagy hangsúlyt fektetünk az alkalmazás továbbfejlesztésére: még több szolgáltatáshoz lehessen az applikációt igénybe venni, és több szempontból még inkább felhasználóbaráttá tenni. Pl. szeretnénk, ha a beléptetés, a parkolás, valamint az iroda és a konferenciaterem foglalása is ezen keresztül zajlana, ebédrendeléshez igénybe venni - egyszóval a gyakorlatban a rugalmas iroda összes szolgáltatását itt kezelni.

További látványtervekért kattintson a nyitóképre!

 

Irodakereso.info