Az A kategóriás irodaépületen végzett munkálatok november 26-án elérték a földszintet, a munka pedig a föld feletti építési szakasszal folytatódik, amelynek végrehajtásáért a Bayer Construct Zrt. felel. A fejlesztés méltó megkoronázása lesz a FIABCI-díjat kétszer is elnyerő Millennium City Centernek, ugyanis azt a bérlők munkavállaló-barát követelményeivel és környezettudatos minőségi előírásaival összhangban építik meg.

„A Millennium Gardens nemcsak egy újabb, a jövő valamennyi igényét kielégítő ékkő lesz a Duna-parti irodaházak között, hanem egyben méltó befejezése is a Millennium City Centernek, vagyis annak az elképzelésnek, amelyet a TriGranit több mint két évtizeddel ezelőtt álmodott meg. Első projektjeinket még 1997-ben indítottuk útnak itt, mára pedig egy kulturális, üzleti és lakóépület-fejlesztésekkel tarkított, izgalmas városnegyed tárul a szemünk elé, amely új életet lehel a kerületbe. A Dél-pesti irodafolyosó máris nagyjából 15–20%-át teszi ki az összes budapesti irodaingatlannak, minket pedig büszkeséggel tölt el, hogy több mint 360 000 négyzetméter bruttó építési területet hoztunk itt létre” – nyilatkozta Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.

A több ezer jövőbeli munkahelynek helyet adó Millennium Gardens a közelben található számos kulturális és szabadidőközpontnak, valamint az épületet körülölelő hatalmas zöld területnek és az ahhoz tartozó 1,5 km hosszú sétánynak köszönhetően megvalósítja majd a TriGranit „város a városban” elképzelését. A legnépszerűbb kulturális csomópontokat az irodaépület mellett található MÜPA és Nemzeti Színház alkotják, amelyek szintén a TriGranit fejlesztéseként jöttek létre, és a munkanap végén kulturális feltöltődést nyújtanak a környéken dolgozók számára. A Duna közelsége és a lenyűgöző kilátás különleges projektté teszi az épületet a budapesti ingatlanpiacon. Emellett remekül hozzáférhető szolgáltatások és létesítmények találhatók a közelben, köztük kávézók, éttermek, gyorsétkezdék, fitnesztermek, sőt még egy egészségügyi központ is. Az irodaépület elhelyezkedése az egyéni és a tömegközlekedés szempontjából is kiváló, ugyanis négy villamosvonal, számos buszjárat, két HÉV-vonal, sőt hajókikötő is rendelkezésre áll. Ezenkívül autóval a repülőtér is mindössze fél óra távolságra helyezkedik el.

Az exkluzív tervezésű, két épületszárnyból álló irodaház jövőbeli bérlőinek több mint 500 parkolóhely, számos elektromosautó-töltőállomás és több mint 200 kerékpártároló áll majd rendelkezésére, valamint környezetbarát zuhanyzókkal felszerelt öltözők is elérhetőek lesznek. Az épület tervezése a „Kiváló” BREEAM-minősítésnek megfelelően zajlott, és azt a FIABCI-díjjal jutalmazott FINTA Studio neve fémjelzi, amely modern építészeti és környezetbarát megoldásokra támaszkodott.
A földszinten található tágas kert alternatív munkavégzési és találkozóhelyként funkcionál majd, valamint egy olyan területként, amely a munkavállalók és a lakosság körében is elősegíti a kikapcsolódást. A számos kereskedelmi és szolgáltatási egység mellett egy 300 fős prémiumkategóriás étterem szolgálja majd ki a felsőbb emeletekről és a közelben található irodákból betérő emberek igényeit. A nyári terasszal felszerelt étteremben egész évben csodálatos kilátás nyílik Budára, így az remek választás lehet munka utáni vacsorákhoz vagy akár egy színház előtti italhoz.

Az új épület szerkezetépítésének befejezése 2020 harmadik negyedévére várható, az első bérlők pedig az építési munkák lezárulását követően, azaz 2021 második negyedévében költözhetnek be.

 

TriGranit