Az év elején vásárolta meg legújabb fejlesztési telkét az S IMMO Budapest fő irodafolyosóján. A Váci út 113. szám alatt található ingatlanon egy nyolcszintes, mintegy harmincezer négyzetméter bérbeadható területű modern irodaház épül majd. A terület az M3 metróvonal közvetlen közelében fekszik, így kiváló megközelíthetőséget nyújt a leendő bérlőknek.

Az irodaépület az S IMMO budapesti portfóliójának új zászlóshajója lesz. A projekt előkészítő szakasza elindult, az építkezés kezdete 2021 tavaszára várható. Az irodaházat a piaci elvárásoknak megfelelően a legszigorúbb építési sztenderdeknek megfelelően tervezik, így az S IMMO két másik Váci úti épületéhez, a Blue Cube-hoz és a River Estateshez hasonlóan BREEAM minősítés megszerzését tűzte ki célul.

Az S IMMO két jelentős bérleti tranzakciót is lezárt a River Estatesben. A világ egyik vezető élelmiszeripari vállalata, a jelenleg is az épület legnagyobb bérlői közé tartozó Danone újabb részlegeit költözteti ide, bővítve az eddig bérelt irodaterületét. A másik nagyszabású megállapodást az állami tulajdonú Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség írta alá, amely informatikai és kommunikációs technológiák fejlesztésével és üzemeltetésével szolgálja a hazai digitalizációt. Széles körű IKT-szolgáltatásokat nyújt az állami szektor szereplőinek, és vezető szerepet játszik infokommunikációs projektek megvalósításában is. A szervezet az irodaház két szintjét foglalja el. E két, összesen csaknem 4500 négyzetméterre szóló szerződés révén egy márciusban távozott nagy bérlő által hátrahagyott területnek mintegy felét – a megüresedés előtt – újra bérbe adták.

 

S IMMO