-    Megtenné, hogy megmagyarázza a helyszínt? A New Work Labs a kijevi Globus nevű bevásárlóközpontban nyílik. Miért gondolják, hogy ez a legalkalmasabb egy co-working iroda berendezésére?

-    Ez lesz az első olyan co-working iroda, amelyet egy ukrán bevásárlóközpontban helyezünk el; vagyis ez egy viszonylag új fejlesztés a piacon. De ha jobban belegondol, ez egy remek ötlet! A co-working és a közösségi irodák nem tipikus irodapiaci szolgáltatások; olyan helyekről van szó, ahol a közösség tagjai találkozhatnak, együtt tölthetnek néhány órát vagy éppen közösen dolgozhatnak egy projekten. A Globus, elhelyezkedését tekintve a legjobb bevásárlóközpont Kijevben, közvetlenül a híres Maidan tér mellett. Ez volt az egyik első, valóban professzionális módon épített és üzemeltetett pláza, és napjainkban is nagyon népszerű: 36 ezer m2-en naponta 58 ezer látogatót fogad. Folyamatosan keressük ügyfeleinknek az új irodákat Kijevben, és úgy gondolom, hogy a New Work Labs kifejezetten jó választás.

-    Ki a célcsoport?

-    Kisebb IT-cégek, start-upok, egyéni vállalkozók, szabadúszók. Mindazoknak ajánljuk, akik professzionális környezetben szeretnek dolgozni úgy, hogy közben azt érezhetik: a közösség részesei, benne vannak az élet körforgásában. Emellett a toborzással foglalkozó cégek is potenciális bérlőnek számítanak, hiszen az ő célközönségük így kézzelfogható közelségbe kerül.

-    Kijevből, illetve Ukrajnából ellentmondásos hírek érkeznek. Milyen a helyzet most?

-    A gazdaság 2016 közepe óta fokozatosan stabilizálódik, már vannak érzékelhető jelei a fellendülésnek. Elismerem, hogy vannak bizonyos kockázati tényezők az ország keleti részén és a Krímben. Az ottani problémák még megoldatlanok, de sok jó dolog is történik az országban. Ezek közül a legfontosabb talán az, hogy fokozatosan közelebb kerülünk az EU-hoz. Meggyőződésem, hogy ez az időszak kiváló alkalom belépni az ukrán piacra.

 

Irodakereso.info