-    Néhány perc netes kutakodás után kiderül, hogy az Ön által képviselt cég igazi „nagypályás” ingatlanpiaci szereplő. Csak dióhéjban: mit érdemes tudni Önökről?

-    A JT Ross egy Dél-Afrikában alapított családi vállalkozás, melynek immáron a negyedik generációja vezeti a céget. Hazájukban az ingatlanpiac szinte valamennyi elemében jelen vannak, de néhány éve túlnőtték a hazájuk biztosította kereteket és európai terjeszkedésbe kezdtek. Ennek köszönhetően – Magyarország mellett – az Egyesült Királyságban és Dániában is rendelkezünk már ingatlanokkal, és bár a Covid-19 járvány alaposan lelassította a folyamatokat, további vásárlásokat tervezünk Európa szerte.

-    Ha már szóba hozta: Ön szerint milyen változásokat hozott a járvány?

-    Világos jelei vannak a Covid-19 járvány által felgyorsított „home office” térnyerésének. Sok cég, akik az elmúlt évek irodapiaci szárnyalása és gazdasági fellendülése során írtak alá jelentős területekre, most szembesült azzal, hogy egyrészt munkavállalói a járványveszély miatt nem szívesen dolgoznak zsúfolt és zárt terekben, másrészt a munkafolyamatok jelentős része, a jelenleg is elérhető és folyamatosan fejlődő digitális kommunikációs megoldások mellett otthonról is kiválóan megoldható. Ráadásul a járványnak felróható általános gazdasági visszaesés is megtakarítási lépések megtételére ösztönöz minden józanul gondolkodó gazdasági vezetőt, így nem meglepő, hogy a feleslegessé vált irodaterületeket bérlőik is megpróbálják továbbértékesíteni. Kérdés, hogy ez a jelenlegi helyzetben mennyire kivitelezhető…

-    A hírek alapján egészen jól halad az oltási program. Mit gondol, reális forgatókönyv, hogy hamarosan helyre áll a „régi rend”?

-    Sajnos én nem vagyok jós és nem látom a jövőt, de kétlem, hogy ripsz-ropsz minden visszaállna az eredeti, kiindulási állapotába. Nagy valószínűséggel mondhatom, hogy lesz valamilyen visszarendeződés a már jól ismert és megszokott állapotba, de meglehetősen biztos vagyok abban is, hogy sok új szokásunk velünk marad és beépül jövőbeli napjainkba és elképzeléseinkbe. De, hogy pontosan mi marad velünk a járvány során felvett új szokásainkból és látásmódunkból, az még csupán valószínűsíthető, de biztosra semmiképpen sem vehető. Nem beszélve arról, hogy jelentős bizonytalanság érezhető még az orvosi kommunikációban is, márpedig a valószínűsíthető gazdasági jövő erőteljesen függ a közegészség-, és járványügyi forgatókönyvektől.

-    Milyen trendeket valószínűsít a következő egy-két évre vonatkozóan?

-    A digitalizáció erősödése egyelőre megállíthatatlannak tűnik, ami minden bizonnyal rányomja bélyegét erre az évre is. Ez elsősorban a kiskereskedelmi-, és irodapiaci ingatlanokat érintheti. Az ipari-, és logisztikai piac bizonyos szereplőit maga a gazdasági visszaesés hozhatja kedvezőtlen helyzetbe, de trendszerűen itt inkább pozitív hatásokat érzékelhetünk, rövid és hosszú távon is. A nagy kérdőjel számomra a Horeca szektor jövője, hiszen itt rengeteg múlik majd a járvány kifutásától. Egyrészt hosszútávú életmódbeli változásaink (több szabadidő, a munkahely további összemosódása a lakhellyel) tovább erősíthetik a keresletet a szálláshelyek, éttermek, stb. irányába, nem beszélve az elmaradt utazások miatt sokunk által érzett „űrről”, ugyanakkor a járványügyi adatok fogják megszabni, miként is tudjuk vagy akarjuk ezt az űrt betölteni. Mindazonáltal valószínűleg tudatosabban választjuk meg szabadidőnk eltöltésének helyszíneit. Például, míg korábban sokan utazási biztosítás megkötésére is sajnálták a pénzt, a közeljövőben nem hinném, hogy alapos mérlegelés nélkül tömegek indulnának útra az ismeretlenbe.

-    A home office – részben kényszer szülte – diadalmenete megállíthatatlannak számít?

-    Személy szerint én eddig sem értettem, hogy miért nem nyert teret jobban a home office lehetősége, hiszen vannak olyan munkafolyamatok, melyeket otthon, nyugodt körülmények között, sokkal hatékonyabban el tudunk végezni. Hányszor hallhattuk kollégáinktól (vagy éppen önmagunktól), hogy azért jövünk be korábban, vagy maradunk később a munkahelyünkön, hogy bizonyos, nagy figyelmet és összpontosítást igénylő munkafázisokat hatékonyabban el tudjunk végezni. Ráadásul mai telekommunikációs és IT lehetőségeink (felhő, papírmentes iroda, stb.) ezt elég komolyan elősegítik, nem is beszélve arról, hogy az itthoni pozitív példák is már jóval a járvány kitörése előtt megvalósultak (pl. Telenor székház Törökbálinton). Ettől függetlenül nem hiszem, hogy az irodákat temetni kellene, hiszen a közösségi munkavégzés és az innovatív csapatmunka színhelyeként nem tudnék jobb példákat felsorolni egy megfelelően megépített és üzemeltetett irodaháznál. Legfeljebb a területgazdálkodás racionalizálására kell felkészülni, de ez szerintem kifejezetten üdvös mind a munkavállalók, mind a munkaadók és végső soron a környezet számára is.

 

Irodakereso.info