- Iparági elemzések szerint ebben a szegmensben, vagyis a B+ kategóriában a tavalyi 18 %-os üresedési ráta mára 16 %-ra csökkent. Önök viszont szinte tele vannak. Miért?
- A sikernek több fontos összetevője van: az egyik a ház adottsága. Az épület jó állapotú, a toronyépület és a hozzá csatlakozó háromszintes ún. lepényszárny összesen 5500 négyzetméternyi területet jelent, amit folyamatosan felújítunk, fejlesztünk.  Jók a közlekedési adottságaink: közel az M5 autópálya bevezető szakasza és a reptéri gyorsforgalmi út, csakúgy, mint a metrómegálló vagy a nemrégiben teljesen megújult 1-es villamos. A Könyves Kálmán körúti irodafolyosó ezen szakaszának nagy előnye, hogy itt van Budapest zöld tüdeje, a Népliget. Mindenki szereti, hogy amikor kinéz az ablakon, a természetet látja, nem pedig – sok mostanában épült irodaházzal ellentétben – a másik szárnyban dolgozók íróasztalát.


-  Budapesten kevés a magas irodaépület. Többet kell fizetnie annak, aki mondjuk a 11. emeleten akarja munka közben élvezni a panorámát?
- Nem, az árazásban ez nem szempont.  Egyébként nálunk - sokaktól eltérően - forint alapú a bérleti díjak elszámolása. Annak is pozitív a visszhangja, hogy az üzemeltetési költség összege könnyen kiszámítható, illetve tervezhető. 


- Hogy állnak parkolóhelyekkel?
- A bérlőknek, illetve a hozzájuk érkező vendégeknek kialakítottunk egy zárt, kártyarendszerrel működő parkolót, de a modern irodaházak környezetében nem megszokott módon itt, a Módusz környékén ingyenes a közterületi parkolás. 


- Kik a bérlők?
- A hazai tulajdonú KKV-któl kezdve egészen a teljes szintet bérlő német, olasz, szlovén cégekig sokféle bérlőnk van. Akad olyan, aki most mindössze 23 nm-re tart igényt, de elképzelhető, hogy bővülni fog, mint ahogy ez több partnerünknél már megtörtént a közelmúltban. A jelenleg még kiadatlan, 5%-nyi területet ilyen esetekre is tartalékoljuk, vagyis a már itt dolgozó cégeknek biztosítunk prioritást. 


- Több fontos sikertényezőt említett…
- Valóban, a ház adottságai mellett az is fontos, hogy kíváncsiak vagyunk bérlőink igényeire. Ezért van az, hogy az itt dolgozó, telemarketing, IT, könyvelő, tanácsadó cégekkel, mérnöki és ügyvédi irodákkal folyamatos a párbeszéd, hiszen az ő elégedettségük a mi sikerünk alapja. Ennek eredményeként alakítottunk ki zárt biciklitárolót öltözőszekrénnyel és zuhanyozási lehetőséggel, valamint korszerűsítettük központi tárgyalónkat, saját konyhás éttermünket. Sokan értékelik azt is, hogy házon belül megoldott az informatikai szolgáltatások kiépítése, a számítástechnikai eszközök kereskedelme, valamint ügyviteli szolgáltatásokkal (könyvelés/bérszámfejtés) is ügyfeleink rendelkezésére állunk. A B+ kategóriás Módusz irodaházban gyakorlatilag minden megtalálható, ami egy A-kategóriás épülettől elvárható.   

 

 

Irodakereso.info