-    Hogyan értékeli a jelenlegi gazdasági környezetet?


-    Magyarországon jelenleg határozott gazdasági növekedés tapasztalható- ez a tendencia megfigyelhető az egész közép-kelet-európai régióban. 2016 Q4-ben a budapesti irodapiac teljesítménye is kimagasló volt, a bérbeadási statisztikák 2 százalékkal felülmúlták az egy évvel korábbi negyedéves adatokat. Összességében 2016 volt a második legaktívabb év a pénzügyi válság óta.


-    Hogyan befolyásolja ez az Önök ingatlanpiaci tevékenységét?


-    Aki az ingatlanpiacon sikeres akar lenni, annak elengedhetetlen a változások korai felismerése. Mindenkor arra törekszünk, hogy a tendenciákat a lehető legnagyobb mértékben kihasználjuk, és most jelentős sikereket könyvelhetünk el. Az S IMMO Magyarország portfóliójába tartozó irodaházait az elmúlt években folyamatos fejlesztettük – mind a technikai paramétereket, mind pedig az esztétikát illetően. Hogy csak egyetlen szempontot említsek: a fenntarthatóság olyan aktuális téma, amely a versenyképesség szempontjából is egyre fontosabbá válik, erre fokozott figyelmet fordítunk.


-    Mit jelent mindez konkrétan, az S IMMO portfoliójára vonatkoztatva?


-    A Blue Cube irodaház volt az első a portfóliónkban, amely „BREEAM In-Use" tanúsítvánnyal büszkélkedhetett, a River Estates épp a napokban szerezte ezt meg, és biztosak vagyunk benne, hogy a többi házunk esetében is teljesítjük a kritériumokat.  Jelenleg a teljes irodai portfóliónk kihasználtsága megközelíti a 90%-ot, City Center, Pódium és River Estates irodaházunkban pedig 95% felett van. A remek eredmények és az új bérlők szakadatlan érdeklődése is azt jelzi, hogy épületeink minőségét a piac is elismeri.


-    Mik a terveik a következő néhány évre?


-    Továbbra is pozitív fejleményekkel számolunk a budapesti irodapiacon, ezért kifejezetten optimisták vagyunk a jövőre nézve. A hosszú távú növekedési kilátások ismét felkeltették a külföldi befektetők érdeklődését.  Arra számítunk, hogy a most épülő új irodaépületek rövid időn belül megnövelik a piacon lévő irodaterületek kínálatát, miközben az S IMMO továbbra is magas színvonalú irodaterületeket és szolgáltatásokat kínál, amivel a lehető legnagyobb mértékben tudjuk majd kihasználni a kiváló körülményeket.

 

Irodakereso.info