- A házak „A” kategóriás épületek, a szakma által elismerten jó ár-érték aránnyal, a bérlőkre szabott egyedi kialakítással, kitűnő megközelítéssel rendelkeznek, ráadásul a Váci úti irodafolyosón. Miért érezték fontosnak, hogy megszerezzék a zöld minősítést is?
- Ma már nagyon sok multinacionális cégnél alapkövetelmény, hogy csak zöld irodaházban bérelhetnek irodát. Ez egy olyan törekvés, amelyet mi is meggyőződéssel tudunk támogatni. Hiszünk benne, hogy a fenntarthatóság nem csupán egy szlogen, hanem egy olyan követelményrendszer, amely valamennyiünk érdekét szolgálja, még akkor is, ha az adott pillanatban a kialakításnak, átalakításnak költségei vannak.


- Ez mit jelentett konkrétan a Madarász Irodapark esetében?
- Megnéztük mi a feltétele a minősítés megszerzésének. Mivel korszerű házakról van szó, számos kritérium már eleve adott volt. Néhány dolgot megváltoztattunk – szelektív hulladékgyűjtés, biciklitároló öltözővel. A három épületet immár teljes joggal lehet zöldnek nevezni, és bízunk benne, hogy ezáltal mi is több megkeresést kapunk, illetve nagyobb esélyünk van a jelenlegi szabad területünket nemzetközi cégeknek bérbe adni.


- Ön hogy látja, valóban élénkül az ingatlanpiac?
- Az én véleményem szerint ez nem ennyire fekete-fehér. Valóban, mi is érzékeljük a kereslet növekedését, de a teljesen új szereplők száma – a bérlői oldalon – egyelőre kevés. A mi tapasztalatunk az, hogy szerződésük lejártával inkább a már egyébként is jelen lévő cégek költöznek.


-  A Madarász Irodapark az eredeti tervek szerint 4 épülettömbből állna. Mi a helyzet a most még „hiányzó” épülettel?
- Ezt továbbra is napirenden tartjuk, de a konkrét megvalósításba csak akkor vágunk bele, ha sikerül egy leendő bérlővel minimum 4000 nm-es előbérleti szerződést kötni.


- A jelenlegi, már üzemelő épületek egyike valójában nem is irodaház, hanem egy szálloda…
- Valóban, ez egy 138 szobás, 4 csillagos Park Inn by Radisson szálloda, amelynek koncepciója elsősorban az üzleti turizmusra lett kialakítva. Ezt a célt szolgálják a korszerű technológiai felszereltségű, különböző méretű rendezvénytermeink, és egy 450 fő befogadására is alkalmas konferencia/bálterem. Amire nagyon büszkék vagyunk: Ez az épület is megkapta a very good minősítést, ami ha jól tudom, egyedülálló a szállodák között.

 

 

Irodakereso.info