Nem véletlen, hogy a XXI. FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat tavalyi eredményhirdetésekor a Hillside kapta az irodakereso.info különdíját. Tavaly év végén így indokoltuk a választásunkat: „Döntésünkben szerepet játszott, hogy a HillSide Irodaház egy különleges, zöld mikrokörnyezetben elhelyezkedő landmark iroda-projekt a MOM Park szomszédságában, amelyet a hatékonyság, a racionális fenntartási költségek, valamint az emberközpontú közösségi- és irodatér kialakítások egyaránt jellemeznek. Az épület alaprajza bérlői igények szerint rugalmasan felosztható, szintenként akár nyolc bérleményi egység kialakításával tökéletesen alkalmas nyitott, egyterű, de akár 100%-ban cellázott irodák fogadására is, mely ideális kis-, közepes és nagyvállalatok számára egyaránt. A speciális mikrokörnyezet miatt rendkívül tágas térérzete lesz az épületben tartózkodóknak, szinte minden irányban jelentős zöldfelület (Gesztenyés kert, Testnevelési Egyetem és Dr. Koltai Jenő Sportközpont) és kellemes kilátás tárul elénk a hatalmas, kéthéjú üvegfelületeknek köszönhetően, amely biztosítja az irodaterületek kiemelkedő természetes fényellátottságát.” Most lehetőségünk nyílt utánajárni a fejlesztés részleteinek is.

-    Hogyan alakult az Unione csoport tavalyi éve?

-    A piaci trendeknek megfelelően sikeresen zártuk a tavalyi évet. Ingatlan portfóliónk tekintetében minden partnerünkkel/bérlőnkkel folytattuk az együttműködéseket. A vagyonkezelésünkben álló ingatlanok kihasználtságát maximalizáltuk, kijelenthető, hogy minden szabad m2-ünk elkelt! Emellett egy vállalatfejlesztési perióduson is túl vagyunk, amely során bővült a csapatunk és a Hillside irodaházban a saját irodánk elkészült.

-    Mit terveznek a 2020-ra?

-    Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyek a cégcsoport méretének és képességeinek legjobban megfelelnek. Folytatjuk a belső fejlesztéseinket, a lehető legkomolyabb mértékben törekszünk a digitalizációs technikák napi szintű alkalmazására, amelyekkel a hatékonyságunkat szeretnénk növelni. Ezeken felül pedig készülünk arra, hogy lassulás következik az ingatlanpiaci bővülésben.

-    Ha már így szóba hozta: Példátlanul hosszú ideje tart a konjunktúra. Milyen prognózisuk van a következő egy-két évre vonatkozóan?

-    Folyamatosan monitorozzuk a piacot, alapvetően optimistán tekintünk az elkövetkező időszakra. Emellett bizakodóak is vagyunk, mert az elmúlt évek kedvező piaci klímája lehetőséget adott arra, hogy az Unione Csoport működését hosszú távon is fenntartható alapokra helyezzük, a bérlői mix összeállítása is sikeresnek mondható, amelyre a fenntartható és sikeres működésünk alappilléreként tekintünk. Némi lassulásra mi magunk mindenképpen számítunk a piacon általában, de igyekszünk olyan portfoliót kialakítani, amelyeknek elemeire bármilyen gazdasági környezetben szükség és kereslet van. Ezt úgy igyekszünk biztosítani, hogy csak és kizárólag megfelelő lokációjú ingatlanokat vásárolunk.

-    Ilyen a díjnyertes Hillside? Mit tud az épület?

-    Ez a projekt egy összetett, kreatív és izgalmas, közös munka eredménye. Alapvetően azt a célt tűztük ki, hogy különleges, szép és kortalan épületet alkossunk. Vagyis, ha mondjuk, 20 évet visszamegyünk az időben, akkor is azt tudjuk mondani, hogy rendben van az épület, de ha előre mennénk most 20 esztendőt, akkor is azt érezzük, hogy nem fogott rajta az idő. Az elegancia, a kortalan építészeti design mellett természetesen ugyanolyan fontos a hatékonyság, a racionális fenntartási költségek, valamint az emberközpontú közösségi- és irodatér kialakítások is.

-    A lokáció tagadhatatlanul prémium, és többen is próbálkoztak a terület hasznosításával. Önöknek hogyan sikerült kivásárolni a Hillside telkén egykor állt lakóház tulajdonjogát? Magyarországon a hasonló projektek nem nagyon szoktak összejönni...

-    2007-ben a Marketnek kerestem irodaházhelyet, és akkor vettem ki az egyik itt álló házhely tulajdoni lapját a földhivatalból. Kiderült, hogy az akkor még itt álló lakóépületet kompletten megvette egy magáncég. Megkerestem őket, beszálltunk. De beütött a válság, vártuk, hogy miként és mikor tudnánk a másik két szomszédos telektestet is megvásárolni és összeilleszteni egyetlen fejlesztési területté. Miután sikerült tőkét bevonni, kivásároltuk a lakókat, akik így kevésbé forgalmas, nyugalmasabb helyre tudtak költözni. Ezt követően a XII. kerülettől is megvásároltunk egy szükséges telekrészt, és így már egyben volt a fejlesztéshez szükséges alap. A helyi önkormányzat nagyon támogató volt, mert látták, hogy a kerületfejlesztési koncepciójukhoz nagyon hiányzik erre a részre „valami”, és hogy ezzel a házzal létrejöhet egy központi terület a kerületükben. Így mi nem csak egy irodaházat, egy újabb élhető, városi centrumot hozhattunk létre.

-    Az üresedési ráták soha nem voltak olyan alacsonyak, mint most. Ennek következtében emelkednek a bérleti díjak, csökkennek az incentive-ek. Hogyan reagálnak a bérlők?

-    A bérlőknek valóban sokkal inkább „meg kell küzdeniük” egy-egy jobb lokációért, mint ahogy az korábban volt tapasztalható. Ez magával vonzza a bérleti díjak növekedését és azt, hogy bérbeadói oldalról jobb feltételek harcolhatóak ki. Az Unione Csoport oldaláról ezek a lehetőségek korlátozottan nyíltak meg, hiszen hosszú távú bérleti szerződések esetén nem tudtuk alkalmazni ezt minden esetben.

-    Melyek a bérlők legfontosabb elvárásai, amikor irodát bérelnek? Mennyire fontosak például a zöld / környezetvédelmi minősítések (LEED, BREEAM, HQE, DGNB, stb.)?

-    A cégek egyre tudatosabbak: a környezettudatosság és a fenntarthatóság egyre fontosabb szempont az irodaválasztásnál is. Nem a minősítéseket keresik, sokkal inkább azt, hogy az értékrendjüknek, filozófiájuknak, vagy a HR szempontjaiknak mennyire felel meg az adott épület és a lokáció. Fontosak a közösségi terek, a tömegközlekedési lehetőségek, de a stílus és üzenet is, amit az irodaház magáról „sugall”. A díjak sokkal inkább egyfajta mutatók, amelyek kifejezik egy irodaház igazi elköteleződését: mi valóban teszünk annak érdekében, hogy zöldek, környezettudatosak legyünk.

-    Szóba hozta a HR-t, akinek szintén megvannak a maga szempontjai, amikor egy cég irodát keres. Egyetértetek azzal, hogy a jó minőségű irodatér ma már a munkaerőmegtartás, illetve a fluktuáció csökkentésének egyik fontos eszköze?

-    Hadd említsek egy konkrét példát: Ahogy korábban is említtettem, a HillSide épületben két cégünk is megtalálható: a Leones és az Unione Csoport irodái a C torony 6. és a 7. emeletén működnek. Mindkét iroda kialakításakor a cél egy lélekkel teli, inspiratív, nagyon szerethető munkakörnyezet létrehozása volt − hisszük, hogy a jó munkatársakért folyó versenyben ez is számít. Az irodák terei számos lehetőséget kínálnak arra, hogy a munkatársak „kilépjenek a dobozból”. Én azt tapasztalom, hogy kollégáim boldogan fedezték fel és szívesen használják az irodai „szigeteket”. Ezek a nagy odafigyeléssel és gondos tervezéssel létrehozott zónák lehetőséget nyújtanak az elvonulásra, beszélgetések lefolytatására, vagy akár vendégfogadásra, ha valaki éppen nem akarja a tárgyalókat igénybe venni. Általában is az elv vezérel bennünket – legyen szó új beltéri design megalkotásáról, vagy egy meglévő iroda felújításáról – hogy a munkakörnyezet kialakításában fontos szempont az áramló, átlátható térkapcsolat, a belső terek sokszínű kialakítása. Emellett a mobilitás, a munkahelyek sokszínűsége alapvetés egy-egy korszerűsítés során. Akik engem ismernek, tudják, hogy a belsőépítészeti kialakításnál a nagyvonalú, innovatív, a funkciókon túlmutató designt preferálom.

A képre kattintva galéria nyílik

 

Irodakereso.info